Timo een herplaatser

Naam:
Timo
Geboortejaar:
2020
Geboortemaand:
April
Geslacht:
Reu
Gesteriliseerd / Gecastreerd:
Ja
Ras:
Mix
Grootte:
Gemiddeld
Getest:
Ja, alles is OK
Timo zoekt een nieuw huisjeTimo is een hele lieve hond die in 2020 uit Roemenië met zijn broertjes naar Nederland is gekomen. Hij was toen 4 maanden oud (geboren in april 2020). Timo is nu 3 jaar oud.
Sinds 1.5 jaar hebben we een dochter. Helaas vindt Timo onze jonge dochter heel eng, waardoor hij bij ons thuis geen rust kan vinden. Wij vinden het ontzettend moeilijk om Timo te laten gaan, maar gunnen hem een plek waar hij zich veilig voelt.
Timo houdt van buiten zijn en zou het liefst de hele dag door buiten rondrennen, weer of geen weer. Drie keer per dag met hem gaan wandelen is voor Timo geen overbodige luxe. Een uitlaatgebied waar Timo een groot deel los kan lopen, of een hele grote tuin, zou Timo geweldig vinden. Mocht het nodig zijn: Timo is gewend om enkele keren per week te socialiseren bij een hondendagopvang.
Timo is zindelijk en heeft eigenlijk nooit ongelukjes in huis. Hij houdt van spelen met andere honden, vooral met teefjes gaat het erg goed. Met reutjes kan hij ook goed spelen, maar soms klikt het niet en zal Timo dit duidelijk aangeven.
Timo kan goed aan de lijn lopen en luistert naar commando's ('zit', 'blijf', 'wachten', 'meelopen', 'af' en 'hier'). Timo is geen knuffelhond (hij zal niet op de bank bij je komen liggen), maar houdt wel erg van spelen met zijn baasjes. Hij heel enthousiast om je te zien. Hij zal je enthousiast komen begroeten wanneer je thuis komt en dan wil hij graag door je geaaid worden.
Timo heeft wel een paar eigenaardigheden. Timo is waaks en houdt zijn huisje graag veilig. Hij is snel bang voor het plotseling verschijnen van mensen (hardlopers, fietsers) en vreemde mensen in huis vindt hij heel spannend. Als hij mensen echter leert kennen, is hij vervolgens heel enthousiast als ze op bezoek komen. Vreemdelingen Timo laten negeren en snoepjes op de grond laten gooien als ze binnenkomen, helpt goed.
Timo heeft na het spelen met andere honden even tijd nodig om te rusten; het liefst op een plek waar hij niet gestoord kan worden, maar wel in de buurt van zijn baasjes. Kleine kinderen vindt Timo erg spannend.
Kortom, Timo is een hele lieve hond die houdt van veel activiteit, maar ook van voorspelbaarheid. Het beste zou hij passen in een gezin zonder kinderen, of een gezin met oudere kinderen die zijn signalen kunnen lezen en begrijpen (mogelijk kinderen ouder dan 12 jaar).Timo is gecastreerd en heeft recent alle benodigde vaccinaties gehad. Alles is geregistreerd in zijn paspoort. Timo is gechipt en geregistreerd in de NDG-database.
Ben jij of ken jij iemand die Timo een liefdevol huis kan geven? Timo woont in Panningen Limburg voor een kennismaking.
Contact:
Bij interesse neem contact op via email: rktz61@gmail.com of telefonisch via 0611129101.

Beschikbaar in NL:

Beschikbaar in RO:

Beschikbaar