Herplaatser Maya

Naam:
Maya
Geboortejaar:
2022
Geboortemaand:
Juli
Geslacht:
Teef
Gesteriliseerd / Gecastreerd:
Ja
Ras:
Mix
Grootte:
Klein
Getest:
Ja, alles is OK
Maya


Voor ons lieve hondje Maya zoeken wij een liefdevol thuis waar ze in alle rust mag ontwikkelen tot een steeds meer zelfverzekerd hondje.
Maya is een adoptiehondje uit Roemenië en is met 7 maanden bij ons gekomen. Het is een enthousiast vrolijk hondje die niets liever wil dan lekker spelen en ravotten en ’s avonds lekker tegen je aanliggen. Maar Maya kan ook een heel onzeker hondje zijn. Haar onzekerheid uit zich in het feit dat ze onbekend bezoek heel spannend vind, hierbij heeft ze liefdevolle aanmoediging nodig en/of een rustige plek waar ze zich veilig terug kan trekken. Is het bezoek eenmaal bekend dan kan ze je overladen met likjes maar het blijft opletten bij haar. Het is daarom belangrijk dat je bekent bent met de lichaamstaal van honden en je haar met zachte hand corrigeert. Met honden gaat ze in principe goed, wel voornamelijk van haar eigen grootte of kleiner. Grotere honden vind ze spannend maar… kan ze soms ook uitdagen tot spel, afhankelijk van de klik. Met katten heeft ze helaas geen klik, voor onze kat is ze enorm angstig, ze kunnen daarom helaas niet in één ruimte. Dit geeft Maya maar ook onze gezinsleden, die ook dol zijn op de kat, veel stress en onrust. Kleine kinderen is Maya niet gewend mee om te gaan.

Maya kent de basis commando’s goed en trekt niet aan de lijn. Ze is een heel slim en leergierig hondje, ze vind het geweldig leuk om door middel van voertjes kunstjes te doen. . Maya kan heel goed een aantal uren alleen thuis zijn. Ze kan goed in de auto vervoerd worden, ze loopt/rent ze ook prima mee naast de fiets.

Wat onze diepste wens is voor Maya is dat ze een fijn plekje krijgt waar het voor haar minder stressvol is, géén katten gemiauw, géén drukte van visite, schoolvriendjes/vriendinnetjes of in ieder geval een ruimte waar ze prikkelvrij kan zijn. Misschien dat een andere stabiele hond haar kan ondersteunen in haar onzekerheid of juist één persoon die alle tijd en aandacht voor haar heeft. Hoe dan ook Maya verdiend een fijn plekje. Ze gaat dan ook alleen bij ons weg als het goed voelt, we duimen voor haar…

Praktische informatie:
Maya is nu 2 jaar oud
Ze is recent volledig ingeënt en ook gesteriliseerd
Maya is waaks en heeft ook wat jacht instinkt (vogels en katten jaagt ze graag op)
Maya zou ik zeer zeker niet bij een gezin met kinderen plaatsen

Mijn adres is:
Jungfrau 12
3524 WK Utrecht
Telefoonnummer: 0640015555
Contact:
Zie telefoonnummers in bericht

Beschikbaar in NL:

Beschikbaar in RO:

Beschikbaar